Бившият собственик на Челси Роман Абрамович все още отказва да дари на

...
Бившият собственик на Челси Роман Абрамович все още отказва да дари на
Коментари Харесай

Абрамович все още не е дарил парите от Челси на Украйна

Бившият притежател на Челси Роман Абрамович към момента отхвърля да подари на Украйна чистата сума от 2,3 милиарда паунда от миналогодишната продажба на лондонския клуб, твърди “Дейли Мейл ”. Според изданието е допустимо въпросните пари в никакъв случай да не доближат до жертвите от войната в Украйна.
Както е известно, при продажбата на “сините ” напролет на 2021 година съветският милиардер обществено разгласи, че има намерение да подари цялата сума, която ще получи от договорката, в интерес на потърпевшите от войната в Украйна. Именно заради съветската инвазия Абрамович беше глобен от английското държавно управление, като това го принуди да продаде Челси, който в този момент е ръководен от американския предприемач Тод Боели.
От вестника обаче пишат, че доближеният до Владимир Путин олигарх към момента не е дал разрешението си парите да бъдат трансферирани в Украйна.  Оттам показват, че евентуалната причина за досегашния отвод на Абрамович да извърши обещанието си е, че той желае забележителна част от сумата да отиде и за помощ на руснаци, потърпевши от войната. От друга страна, се отбелязва, че е изключено както английското държавно управление, по този начин и Европейската комисия да разрешат сходен ход поради глобите им против Русия.

Така сумата от 2,3 милиарда паунда към този момент остава замразена в сметка в английска банка, принадлежаща на компанията Fordstam, следена от Абрамович. От Министерството на външните работи на Англия към момента не са дали зелена светлина за превод на парите, защото съгласно договорката за продажбата на Челси те могат да бъдат трансферирани само към филантропични дела, свързани с Украйна.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР